viimeinen kirje

Sadas kirje lähdössä maailmalle

Vuosi kirjepaperilla on ollut hurmaava!

Olen viettänyt upeita hetkiä kirjepaperilla – niin kevyitä, syviä ja herkkiä, ettet ehkä uskokaan. Olen kohdannut kirjeissä kovin erilaisia ihmisiä. Nuorin oli 5-vuotias poika, joka oli kuullut haastatteluni radiossa ( https://satakirjetta.wordpress.com/media/ ) ja vanhimmat varmasti isomummoikäisiä. Olen kirjoittanut duunareille, businessmiehille, työttömille, eläkeläisille. Olen kirjoittanut lähikaupunkiini ja Euroopan laitamille.  Olen kirjoittanut ihmisille.

Uskon, että kaikki me haluamme tulla kohdatuiksi, eikä merkityksellistä silloin ole se, millaisia ovia olemme takanamme sulkeneet, millaisia rooleja päällemme pukeneet. Jos voisimme olla vain ihmisiä toisillemme.

Olen rakastanut jokaista kirjettä. Olen kirjoittanut kotona lyhtyni valossa, olen kirjoittanut kallioisilla rannoilla, puistoissa, kahviloissa, vuoristossa ja kirjastoissa. Olen kirjoittanut maailmasta ja hetkistä.

Kiitollisena olen saanut lukea viestejä kirjeensaajilta. Että sanani ovat joskus olleet juuri sellaisia, kun he ovat kaivanneet. Että he ovat saaneet niistä iloa tai rohkaisua, joskus lohtuakin. Että kirje on saapunut juuri oikeaan aikaan. Että he ovat viipyneet sanoissa, säilyttäneet kirjeen, lukeneet uudestaan. Että joku on ollut yksinäinen ja kokenut, että olen lähellä.

Ennen ensimmäistä kirjettä, epäröin hiukan, kuka minulta haluaisi kirjeen, tämähän on ihan hölmö idea. Ihmiset pitävät minua ihan pöhkönä. Kuuntelin hetken epäröintiäni, sitten kuuntelin minua. Haluan tehdä jotakin tällaista, minähän olen juuri tällainen. Jos tuhat pitää hölmönä ja yksi ilahtuu, en häviä mitään. Ja seuraavalla viikolla kuriiri ajoi pihaani ja pyysi allekirjoittamaan lähetyksen, pienen pahvilaatikon täynnä kirjekuoria.

Viime perjantaina kirjoitin viimeisen kirjeen sadasta, tein sen satojen tuhansien tuntemattomien silmien alla suorassa lähetyksessä. Taitoin paperin kuoreen, sinettilakka valui hitaasti (ja oli sytyttää kirjeen palamaan) – sinetöin viimeisen kirjeen sadasta kirjeestäni tuntemattomille.

(Jos haluat kurkistaa, voi nähdä sen vielä täällä: https://areena.yle.fi/1-4171496)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s